In mijn vorige blogpost had ik het over een pesto-experimentje met tuinkers. Nou, om kort te gaan: het experiment is geslaagd! Ik heb al beschuitjes, turks brood en ciabatta gegeten met dit heerlijke goedje. En ik heb ook wat ingevroren, dus binnenkort lekker over de pasta. Ben je benieuwd hoe het smaakt? Dan komt hier het recept met wat plaatjes.
** Pesto van tuinkers & koriander **
100 gram tuinkers en koriander en eventueel wat daslook
(ik heb circa 50 gram tuinkers, 40 gram koriander en 10 gram daslook gebruikt)
100 gram oude geitenkaas, geraspt
100 gram geroosterde walnoten
2 tenen knoflook
2 tot 3 eetlepels vers citroensap
150 ml olijfolie
1 (maat)theelepel zeezout (ik heb keltisch zeezout gebruikt, erg lekker!)
zwarte peper uit de molen, naar smaak
Alles even laten draaien en klaar. Eet smakelijk!
Je hebt nu circa 450 gram pesto |
Ben gek op pesto, deze ga ik zeker uit proberen.
BeantwoordenVerwijderenGr eveline.
Dat ziet er heerlijk uit en ook een leuk filmpje over het zaaien van tuinkers. Ik ben net gestart met mijn moestuin en vindt het een leuk idee om te doen met mijn dochter. En nu dus ook een lekkere verwerking voor al die tuinkers!
BeantwoordenVerwijderenIk zocht een recept voor tuinkerspesto en dan kom ik in Google als eerste bij dit recept. Maar er is een hoofdingredient dat is daslook, ik had daar nooit van gehoord en ik weer op Google staat er dus dat dat een beschermde plantsoort is die niet in Nederland te koop is. Dat is dan wel spijtig.
BeantwoordenVerwijderenHoi Nicolaja, als je zelf geen daslook in de tuin hebt, dan kun je ook 50% tuinkers en 50% koriander gebruiken. Wat je ook kunt doen is de daslook vervangen door een andere look-soort, bijvoorbeeld bieslook. Eet smakelijk!
Verwijderen