grootbladige basilicum |
kleinbladige en thaise basilicum |
Recept Basilicumpesto
75 gram basilicum
2 eetlepels pijnboompitten
50 gram geraspte pecorino
3 teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vers citroensap
peper en zout naar smaak
2 eetlepels vers citroensap
peper en zout naar smaak
Meng de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook in een vijzel of keukenmachine tot een massa, voeg citroensap toe en daarna beetje voor beetje de olie. En maak het af met peper en zout naar smaak.
Eet smakelijk!
Natuurlijk kun je de basilicum, pijnboompitten en pecorino ook vervangen door andere kruiden, noten en kaas. Zo ga ik ook nog een versie maken met de helft basilicum en de helft blad van oostindische kers. Ben benieuwd naar de smaak.
Leuk recept, ik ga het proberen. Heb zelf alleen fijne basilicum, is dit voor het recept een probleem?
BeantwoordenVerwijderenNee hoor dat is geen probleem. Je kunt alle soorten basilicum gebruiken. Succes met het recept! En eet smakelijk daarna :>)
BeantwoordenVerwijderen