vier bamboestokken rond de bessenstruiken met theekopjes om het net op z'n plek te houden |
Van de volgende lading bessen heb ik een kruidige saus gemaakt. Als basis hiervoor heb ik een recept voor rababersaus gebruikt uit 'Het grote boek van jam en confiture' (2e hands nog verkrijgbaar).
Het aangepaste recept voor kruidige zoetzure bessensaus ziet er dan als volgt uit:
Het aangepaste recept voor kruidige zoetzure bessensaus ziet er dan als volgt uit:
Kruidige bessensaus
500 gram rode bessen
250 gram rode ui
25 ml + 125 ml rode wijnazijn
1 (maat)theelepel zeezout
1/4 (maat)theelepel pimento (gerookt paprikapoeder)
1/2 (maat)theelepel mosterdpoeder
1/2 (maat)theelepel kerriepoeder (madras)
1/2 (maat)theelepel gemberpoeder
200 gram geleisuiker
- Bessen wassen en van steeltjes halen.
- De uien in kleine stukjes snijden.
- Bessen met ui in 25 ml azijn aan de kook brengen en circa 15 minuten zachtjes laten koken.
- Alle kruiden, rest van de azijn (125 ml) en geleisuiker toevoegen en de saus nog circa 20 tot 30 minuten zacht laten koken. De saus moet nu dik vloeibaar zijn.
- Saus in flesjes/potjes schenken.
Samen geeft dit circa 750 gram heerlijke saus!
Wil je meer bessen-inspiratie? Kijk dan ook eens op het leuke 'rode bessen prikbord' op Pinterest.
zo dat klinkt lekker, maar dit is dan meer een saus die je bv bij vlees serveert??
BeantwoordenVerwijderenHoi Annemiek, ja inderdaad het is een hartige saus die lekker is bij vlees (bv bij de BBQ). En ik denk, nog niet geprobeerd, dat het ook lekker is bij gebakken tofu of bij een kaasplankje.
BeantwoordenVerwijderen