Pagina's

woensdag 13 maart 2013

Het blijft SOEPweer!


In de moestuin zaten nog een paar pastinaken in de grond. En dat ze er al een tijdje inzaten was te zien! Zo groot zie je ze in de winkel niet. Ik heb er even een citroen bijgelegd om de grootte te laten zien. En je kunt zien dat ze uit vette kleigrond komen, want de wortels gaan alle kanten op.

Op zoek naar een recept vond ik de site pastinaak.nl dit lekkere recept:


Pastinaaksoep met gember en mierikswortel


INGREDIËNTEN:
1 kilo pastinaken
2 grote of 3 kleine uien
9 cm verse gember
50 gram verse mierikswortel
scheut olijfolie
1 liter groentebouillon
zout en peper uit de molen
eventueel: scheut (soja)room


Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken.
Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de pastinaken toe en laat 15/20 min. zachtjes doorkoken tot de pastinaken gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn.
Voeg eventueel wat (soja)room toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

EET SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten