donderdag 18 juli 2013

Basilicumpesto 'light' ;>)

grootbladige basilicum
kleinbladige en thaise basilicum
Eén van de 'moestuindoelen' dit jaar is veel verse basilicum kweken om zelf pesto van te maken. En dat is gelukt! In mijn kasje staan wel 15 basilicumplantjes (tussen de tomantenplanten) die het geweldig doen. Ik heb grootbladige, fijne en thaise basilicum, allemaal net iets anders van smaak. Gisteren oogstte ik voor de twee keer een enorme bak. Wat een luxe!! Vandaag heb ik onderstaand recept gebruikt om pesto te maken. Deze pesto bevat iets meer kruiden en iets minder kaas en noten dan het andere pestorecept op mijn blog. Hij is dus iets minder vet (altijd meegenomen) en zeker ook erg lekker! Hieronder het recept voor alle andere pesto-liefhebbers.


Recept Basilicumpesto

75 gram basilicum
2   eetlepels pijnboompitten
50 gram geraspte pecorino
3   teentjes knoflook
6   eetlepels olijfolie
2 eetlepels vers citroensap
peper en zout naar smaak

Meng de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook in een vijzel of keukenmachine tot een massa, voeg citroensap toe en daarna beetje voor beetje de olie. En maak het af met peper en zout naar smaak.

Eet smakelijk!


Natuurlijk kun je de basilicum, pijnboompitten en pecorino ook vervangen door andere kruiden, noten en kaas. Zo ga ik ook nog een versie maken met de helft  basilicum en de helft blad van oostindische kers. Ben benieuwd naar de smaak. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk recept, ik ga het proberen. Heb zelf alleen fijne basilicum, is dit voor het recept een probleem?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor dat is geen probleem. Je kunt alle soorten basilicum gebruiken. Succes met het recept! En eet smakelijk daarna :>)

    BeantwoordenVerwijderen