zaterdag 10 januari 2015

Palmkoolpesto

Palmkool in de tuin, een prachtige overblijver in de winter!
Vorige maand was ik op een kerstmarkt waar ze pompoensoep met palmkoolpesto serveerden...heerlijk! In de tuin heb ik nog volop palmkool staan en was daarom benieuwd hoe je deze palmkoolpesto zelf kon maken.
Thuis op zoek naar een recept gegaan, in de tuin wat palmkool geoogst en uitgeprobeerd. Het is een heerlijke pesto geworden, echt de moeite waard! Hij smaakt o.a. lekker over de pasta of door de stamppot.
Een strand met palmbomen is er niets bij ;>)

Willen jullie ook iets origineels doen met je palmkool? Dan is dit het recept:

- 50 gram geraspte pittige kaas (bv overjarige goudse kaas)
- 10 mooie (jonge) palmkoolbladeren
- een vierde van een rond fetakaasje (bv zo'n schapenkaasje uit blik bij de Turkse winkel)
- 3 teentjes knoflook
- 40 gram ongezouten noten (bv cashewnoten)
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 150-175 ml olijfolie
- zeezout en peper

Alles mengen in de keukenmachine of met de staafmixer. Klaar! Eet smakelijk :>)

6 opmerkingen:

  1. Wat een lekker recept, ga ik zeker eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke tip, kan vast ook met boerenkool...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Morgen gelijk wat palmkool oogsten! Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw ziet er echt heerlijk uit. Kan je zo'n palmkool ook in de zomer in je moestuintje laten groeien?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja hoor, palmkool kan in de zomer in de moestuin groeien en je kunt de kool in de winter gewoon laten staan. Een dankbare groente dus!

    BeantwoordenVerwijderen