Pagina's

zondag 28 juni 2015

Zoete rabarberchutney

Al eerder maakte ik een rabarberchutney die vrij pittig was. Deze keer een rabarberchutney die juist heel zoet is en heerlijk combineert met bijvoorbeeld zachte geitenkaas. Het recept is afkomstig uit het boek 'Larousse Confituren',
een dik boek met heel veel leuke recepten voor het maken van marmelades, geleien, chutney's en compotes.

Dit is het recept voor zoete rabarberchutney:

300 gram rabarber (250 gram schoongemaakt gewicht) in kleine stukjes
200 gram uien gesnipperd
80 gram rozijnen
400 gram rietsuiker
3 dl (cider)azijn
1 eetlepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
halve theelepel gemalen kruidnagel
een snufje cayennepeper

Doe alles bij elkaar in een roestvrijstalen pan en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het geheel onder regelmatig roeren ongeveer 1 uur sudderen op laag vuur tot het mengel dik wordt. Doe de chutney in schone potjes. Als de potjes brandschoon zijn, kun je de chutney een jaar bewaren. Larousse 'zegt' vervolgens nog: Laat de chutney een maand rijpen voordat je hem eet (ik vond hem gelijk al lekker) en geeft als culinaire tip: lekker bij varkenskarbonades of spareribs.

1 opmerking: