woensdag 12 juni 2013

Rabarberchutney


Het is rabarbertijd, dus ben ik op zoek gegaan naar wat leuke rabarberrecepten. Eerst even in mijn lievelingsboek 'Wilde Venkel & Rabarber' gekeken en daar stond een supersimpel recept in van rabarberchutney. Laat het nu ook nog superlekker zijn! Hierbij het recept:


Rabarberchutney

500 gram rabarber (gewassen en in stukjes)
60 gram rozijnen
4 bolletjes gember, fijngesneden
1 a 2 theelepels sambal
3 eetlepels bruine basterdsuiker.

Doe alle ingrediƫnten in een (niet aluminium!) pan en breng zachtjes aan de kook. Laat koken tot de rabarber moes is geworden en het geheel wat is ingedikt.
Goed te serveren bij o.a. kip, varkensvlees of oude kaas/een kaasplankje.Mijn rabarberplant heeft een prachtige bloemstengel gevormd. Als er zaden aan komen, dan ga ik ze 'opvangen' en kijken of ik nieuwe rabarberplantjes kan zaaien. Geen idee of het lukt, maar leuk om uit te proberen! Hebben jullie hier ervaring mee?

2 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad een heel erg leuk boek! (heb het een tijdje geleden uit de bieb geleend). In een ander boek, wat ik op dit moment lees staat iets over het zaaien van rabarber met zaden van eigen kweek. Het boek heet 'Met Mest En Vork'. Op internet zal ook wel iets staan hier over. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de boekentip, ik ga gelijk deze week eens in de bieb kijken of ik 'Met mest en vork' kan lenen. Ben benieuwd naar het stukje over rabarber zaaien. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen