vrijdag 7 juni 2013

WildplukwandelingAfgelopen zondag meegedaan met een wildplukwandeling die werd gehouden door Elma Roelvink van Pluk de Stad. Tijdens de wandeling liet Elma allerlei eetbare planten zien: vlierbloesem, watermunt, duizendblad, witte dovenetel, brandnetel, koolzaad(blad), zuring, braam, witte vogelmuur, smeerwortel(blad), look-zonder-look, hondsdraf, peperbesboom, hazelaar, zevenblad, duizendblad en hop.
Zuring (circa 40 cm hoog)
De meest verrassende vond ik: zuring (zuur dus), koolzaadblad (peperig), look-zonder-look (ui-achtig) en hondsdraf (fris). De bes van de krentenboom schijnt ook erg lekker te zijn, maar die was nu nog niet rijp.

Koolzaad (circa 50/60 cm hoog)

Look-zonder-look (circa 60/70 cm hoog)

Hondsdraf (circa 20 cm hoog)
Na de wandeling was er een picknick met, uiteraard, in het wild geplukte groente en fruit. We aten stoofperenjam, oostindische kers pesto, brandnetelpannenkoekjes, look-zonder-look pesto, en look-zonder-look boter en een drankje van watermunt en citroen. Erg lekker en origineel allemaal.

Wil je weten wanneer je wat kunt plukken? Kijk dan op Pluk de Stad voor een overzicht in heel Nederland. Ook vind je hier een interessante database met heel veel fruit, groente en kruiden die je in het wild kunt plukken met bijbehorende recepten!

2 opmerkingen:

  1. jaaah dit zijn de middagen om dus flink je fantasie te gebruiken, eerst herkennen en dan nog wat er mee te doen. Leuk...ik ga snel een kijkje nemen op de website
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen, ik heb ook wat koolzaad in de tuin staan. Nooit aan gedacht om er wat culinairs mee te doen.
    Dank dat je mijn website vermeld!!

    BeantwoordenVerwijderen