zondag 16 maart 2014

Tip: Dahliaknollen voortrekken


Vorig jaar had een tuinbuurvrouw al begin maart dahliaknollen in wat potten in haar kas laten groeien. Tegen de tijd dat de dahliaknollen normaal naar buiten mogen (eind april) had zij al mooie planten! Een groot voordeel daarvan is dat slakken minder vat op zo'n grote plant hebben. Slakken willen namelijk nog wel eens al het net opgekomen groen opeten en dan is het gedaan met je dahlia (hier spreekt een ervaringsdeskundige). Ander bijkomend voordeel is dat je gelijk al wat groen in je tuin zet en dat je eerder dahlia's hebt.

Dus... afgelopen week heb ik mijn dahliaknollen tevoorschijn gehaald en in bakken met potgrond gezet. Ben benieuwd of het gaat lukken!
 


Wil je meer weten over dahlia's? Kijk dan eens op de site van, waar kan het ook anders, De Nederlandse Dahliavereniging

4 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, wij hadden vorig jaar ook zoooo veeeel slakken in de dahlia's, niet leuk meer. Ik ga ze ook eerst in potten voortrekken. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze een paar weken terug in de volle grond gezet en de meeste scheuten komen nu boven de grond. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Roos, was dat goed gelukt met het voortrekken van de Dahlias, ik heb ze net van zolder gehaald en wilde ze deze week ook oppotten.... wil je me wat laten weten hoe je dat ervaren hebt annemiekvanosta@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen