woensdag 30 april 2014

De tuin eind april

Het moestuinseizoen is al volop bezig, dus tijd voor een overzichtje van de tuin.

De voorgetrokken dahlia's in het mini-kasje groeien geweldig:


In de kas staan roma-sla, andijvie, peterselie, spinazie, tuinkers en radijzen. Alles doet het supergoed. Van de tuinkers heb ik al weer heerlijke tuinkers-koriander pesto gemaakt.
 

Een overzichtje met links een onlangs aangelegd paadje, het bloemenperkje met mini perenboom, en de kas. Het perenboompje heeft al prachtig gebloeid en zit nu vol met mini-peertjes van 1 cm groot! 

Volop goudsbloemen die de hele winter gebloeid hebben: 

Overzicht met links bloemen, kruiden, fruittuin en rechts nog redelijk kale moestuinperken met nieuwe tuinsnipperpaden:

Vrolijke bollen geplant in november, de namen ben ik vergeten:


Vorig jaar heb ik voor het eerst iets met bloemen gedaan en nu hebben allerlei bloemen zich vanzelf uitgezaaid. Echt een grote verrassing! Zo leuk, en ook leuk dat je hele kleine plantjes gaat herkennen "maar volgens mij is dit...". Dit kreeg ik allemaal cadeau dit jaar: kamille, goudsbloemen, stokrozen, akelei, moederkruid, korenbloem, komkommerkruid, kleine en grote margrieten, koekoeksbloem, papavers, rucola, oostindische kers, bolderik, vergeet-me-nietjes en zelfs een tomaat (in de kas): 
Dwerg-margrietjes
Vergeet-me-nietjes, moederkruid, goudsbloem
Komkommerkruid

Het stukje achter het huisje heb ik een beetje opgeknapt. Het staat al redelijk vol met: herfstframboos (achteraan), uien, een nieuw pruimenboompje (blauwe kwets), daaromheen aardbeienplantjes met roze bloemen (Toscana is de naam volgens mij), sjalot en papaver (vooraan):

En een beetje gezelligheid bij het tuinhuisje:

En hoe staat het ervoor met jullie tuin?

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk allemaal! Ik heb ook Dahlia's in potten gezet (om ze straks als grote sterke planten in de tuin te zetten, zo hoop ik een voorsprong te nemen op de slakken). Verder bloeien hier ook al maanden goudsbloemen. Best bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tuin ziet er prachtig uit! Mooie perken en erg kleurrijk al zo vroeg in het jaar. Echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gaat daar nogal vooruit en het theehuisje is zo gezellig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk om te zien! Mijn perenboompje heeft ook prachtig gebloeid; Vorig jaar heeft hij voor het eerst peren gegeven (een stuk of 30), maar nu hangen er wel tien keer zoveel peertjes in. Ik hoop dat hij het gewicht kan dragen!! Veel plezier in je tuin!
  Groetjes Maaike (www.gekkiggeitje.nl)

  BeantwoordenVerwijderen