donderdag 17 juli 2014

Open dag 19 juli Kruidentuin MaartensdijkAfgelopen maandag mocht ik een dagje meelopen in de kruidentuin van Agnes Looman in Maartensdijk (Utrecht) en kreeg ik wat informatie over het aanleggen van een kruidentuin. Erg leuk! Agnes heeft een grote mooie kruidentuin op een prachtige plek bij de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein.

Aanstaande zaterdag is er een open dag in de tuin. Je kunt er dan verschillende workshops volgen en uiteraard een kijkje nemen in de kruidentuin. In de tuin staan heel veel verschillende kruiden waarvan een groot deel nu in bloei staat. Leuk om ideeen op te doen voor je eigen kruidentuin of om gewoon heerlijk rond te lopen.

Programma

Er is een demonstratie ‘Verven met kruiden’ door Margreth Wilmink, herborist en een proeverij met kruiden door Floor Akkerman, voedingsdeskundige. Wegens succes is er weer voetmassage met kruiden door Lia de Groot, pedicure.

Er is een bijendemonstratiekast en imkers Monique en Kim van imkerij ‘de Gagel’ geven uitleg en verkopen honing.

En je kunt meedoen aan leuke workshops:
- 11 uur bloemschikken in de pluktuin
- 12 uur kruidentinctuur maken in het huisje
- 13 uur kruidenazijn bereiden in de kruidentuin
- 14 uur kruiden voor de thee rondleiding/workshop
- 15 uur kruidenolie maken in de kruidentuin
(prijs 5 euro per workshop; je kunt je ter plekke of van tevoren per email of telefonisch opgeven)

Je kunt ook verse kruidenthee drinken met kruidig gebak. Er is verkoop van kruidenplanten, kruidenthee, lippenbalsem, brandnetelzalf, smeerwortelzalf en nog veel meer kruidenproducten.

De open dag is van 10 tot 16 uur. Meer informatie vind je op de website Agnes Kruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten