zaterdag 30 augustus 2014

Zo trots als een ... tomaat!Zo trots als een tomaat ben ik als ik mijn kas sta met wel 11 verschillende tomatensoorten! Wat een luxe: zo mooi, zo veel en vooral zo ontzettend lekker! Qua smaak blijft het heerlijke zoete kerstomaatje 'Sungold' met stip op één. Gevolgd door een nieuwkomer: de vleestomaat 'Malakhitovaya Shkatulka' (zaden gekocht bij Vreeke). Ik heb maar eens wat 'portretjes' gemaakt van de tomaten, zodat ik in de wintermaanden weemoedig aan ze terug kan denken ;>)

Hier komen ze. Misschien doe je nog wat ideetjes op!

Christmas Grapes
Kerstomaatje
Italiaanse 'Peer-tomaat'
Gekregen van een Italiaanse buurman. Hij noemde het peer-tomaat, maar de echte naam weet ik niet. Het is een vleestomaat, geschikt voor tomatensaus.

Reuze 'Peer-tomaat'
Eén peer-tomaat is uitgegroeid tot 17 x 11 cm!
Cherry Roma

Langwerpig lekker kerstomaatje
Cerise Noir
Een wat grotere kerstomaat. Deze bracht een buurvrouw vorig jaar voor mij mee uit Frankrijk. Ik heb vorig jaar het zaad eruit gehaald en nu opnieuw gezaaid.
Jaune Flammee 
Eivormige tomaat, beetje roze-rood
 Green Grape
Lekker sappig groen tomaatje
Moneymaker  
De enige tomaat die ik niet zelf heb gezaaid maar heb gekocht is ons tuinwinkeltje. Deze tomaat doet het erg goed, een sterk ras dus. Naam stond er niet bij, maar ik vermoed dat het Moneymaker is.
  Oxheart
Vleestomaat
Malakhitovaya Shkatulka
Grote groen-oranje tomaat. Heel goed van smaak!
 Sungold
Meest zoete tomaatje dat ik ken. Heerlijk!
Zwarte tomaat 
Moet nog zwart worden...


7 opmerkingen:

 1. Prachtig zeg! Kan me voorstellen dat je daar trots op bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook zo trots als een tomaat met die van mij ;-) heerlijk hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ik ben mega-jaloers op je kas en tomaatjes! Ziet er prachtig uit! Ik ben ook net weer begonnen met een moestuin en hoop volgend jaar ook zulke leuke foto's te kunnen posten op mijn nieuwe blog:
  http://www.moestuinblog.nl
  Ik heb een linkje geplaatst naar jouw blog.
  Gr. Francois

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooo nu ben ik toch oprecht jaloers. Niet alleen omdat het er prachtig uitziet, maar ook omdat het water me uit de mond loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mocht je voor volgend jaar nog op zoek zijn naar zeer betaalbare zaadjes van bijzondere tomatensoorten.... http//dapsseeds.pridesranch.nl (had je de link even willen mailen, maar ik kan nergens een e-mailadres vinden, dus ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik even spam op je bijzonder leuke blog, geweldige achtergrond ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Daphne, leuke spam is niet erg hoor ;>) Wat heb je een mooie collectie tomatenzaden, veel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen