Pagina's

dinsdag 12 april 2016

Daar zijn we weer....!


Nou nou wat ben ik schandalig lang weg geweest uit Blogland, maar hier zijn we weer hoor ... fris en fruitig voor het nieuwe moestuinseizoen! Ik heb er al weer helemaal zin in en ben druk bezig met zaaien. Om te beginnen eerst maar een een overzichtje van de tuin, de stavaza in april...

 
De moestuinperkjes hebben er nog nooit zo 'strak' bijgelegen. Onlangs werd er bij het moestuincomplex een grote boom omgezaagd en versnipperd. En de snippers mochten we gebruiken voor onze paden! Wat een gelukkie...

 
Vandaag wat plantjes gekocht in onze tuinwinkel: andijvie, biet, diverse sla en knolselderij. 

Ook een komkommerplant gekocht voor in de kas. Die planten zijn geënt en doen het altijd erg goed. 

Het kasje met daarin winterpostelein, andijvie, bladradijs en wat tuinkers (komt net op). De tuinkers laat ik altijd zo'n 10 cm lang worden. Ook dan blijft het nog lekker pittig Heerlijk door de sla of de pesto.

Kerstrozen en blauwe druifjes
  
Eén perkje is 'klaar'. Hier staan de tuinbonen en de doperwten.
  
Overzichtje... met naast het gras de kruidentuin. Nu nog een beetje kaal, maar straks lekker groen met zeker 20 soorten kruiden.

Ben benieuwd hoe het met jullie tuinen ervoor staat! Ik kom snel weer eens langs op je blog...

6 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit hoor! Zet je die komkommer al in de koude kas?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die zet ik al in de koude kas. En nu maar hopen dat het niet meer gaat vriezen!

      Verwijderen
  2. Welkom terug! Je tuin ziet er prachtig uit. Bij ons is het wortelgewassenbed 'klaar'. Verder veel zaailingen in de kas. Een mooi moestuinseizoen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Petra. Jij ook een heerlijk moestuinseizoen gewenst!

      Verwijderen
  3. Dag Roos, wat leuk dat je weer aan het bloggen bent. Ik had je blog al een tijdje in mijn favorieten staan, maar er kwam maar geen bericht....
    Zelf probeer ik dit jaar voor het eerst groente te verbouwen. Helaas heb ik maar een klein tuintje en doe ik dat dus in grote potten. Ik ben benieuwd of daar wat van terecht komt. Maar ik zal jou blijven volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Roos! Wat hoor ik voor geweldige berichten! Ik kom gauw een keer kijken, je tuin ligt er weer schitterend en aanstekelijk bij. Geniet van je vrijheid! Groetjes, Hansje.

    BeantwoordenVerwijderen